Serbian English French German Greek Italian Russian Swedish

Vaš voljeni ljubimac se linja

Čišćenje kuće od životinjskih dlaka nikada nije bilo lakše Čišćenje kuće od životinjskih dlaka nikada nije bilo lakše

Vaš voljeni ljubimac se linja? Znamo kako najlakše da očistite kuću! Čišćenje kuće od životinjskih dlaka nikada nije bilo lakše.

 

Dlaka voljene životnje može biti veoma frustrirajuća naročito kad se nalazi na odeći, tepihu ili nameštaju. Ipak, nemojte zbog toga izbegavati ili grditi vašeg ljubimca. Mi ćemo vam pomoći savetima da lako očistite olinjalu dlaku sa svake površine.

VLAGA
Nakvasite dlanove. Brišite dlaku silaznim pokretima - tako će se napraviti u klupko i zalepiti na vašu vlažnu ruku. Što je dlaka vlažnija to je teža i lako ćete je odlepiti sa bilo koje površine.

Takođe, možete nakvasiti i čist kuhinjski sunđer. Ukoliko su dlake svuda po tepihu najpre ga usisajte, pa pređite po njemu sunđerom. Dlaka će se grupisati i lako ćete moći da je pokupite rukom.

LEPLJIVE POVRŠINE
Istrljajte površ čičak viklerom i tako ćete sakupiti dlaku. Takođe, možete koristiti i selotejp. Obmotajte ga oko ruke i tako pokupite opalo krzno.

MAGNETNO PRIVLAČENJE
Lateks rukavicom možete istrljati površinu i dlaka vašeg ljubimca će se zalepiti za nju. To funkcioniše i sa gumenim ili baštenskim rukavicama. Nakvasite rukavicu za bolju efikasnost.

Naduvajte balon i njegovom površinom pređite preko olinjalih dlaka. Statika balona će privući kako ljubimčevu tako i vašu dlaku.

Takođe, možete koristiti i gumene đonove - obujte cipele sa gumenim đonom i vucite stopalo duž dlake tepiha - dlaka će se uklupčati...

 

 • Ocenite ovaj članak
  (6 glasova)
 • Pročitano 1483 puta

nazad na vrh
 • Bernardinac
  Bernardinac Bernardinac ponos Švajcarske, ovaj div pseće vrste vodi poreklo od tibetanskih doga. Veruje se da…
 • Ishrana pasa
  Ishrana pasa Pas je izraziti mesojed. Međutim živeći dugo uz čoveka morao je da se navikne i…
 • Dresura pasa, kada početi
  Dresura pasa, kada početi KADA POČETI SA DRESUROM? U zadnjih nekoliko godina sve više stručnjaka preporučuje da sa dresurom psa…
 • Zimska briga za šapice
  Zimska briga za šapice Izlaganje hladnom i suvom zimskom vremenu, snegu, ledu i kiši može izazvati ozlede šapice, suvoću…

Oglasi, kućni ljubimci

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Odgajivacnice pasa

Online magazin za one koji vole prirodu