Serbian English French German Greek Italian Russian Swedish

Deset najboljih rasa za decu

Deset najboljih rasa pasa za decu Deset najboljih rasa pasa za decu

 

Zlatni retriverZlatni retriver

Izuzetno je inteligentan, miran i nikad neće napasti čoveka. Nastao je u Engleskoj kao lovački pas. Idealan je kućni ljubimac jer je jako privržen gazdi i obožava decu.

 

Labrador retriverLabrador retriver

Dobro se slaže sa drugim psima i kućnim ljubimcima. Izuzetan lovački i istrazivački pas. U prisustvu dece je strpljiv i umiljat. Pravi čovekov prijatelj zbog čega nije pogodan za psa čuvara.

 

PudlaPudla

Inteligentan, privržen i umiljat pas. Uvek spremna da ući, posebno kroz igru i zato su dobri partneri za igru deci.

 

Irski seterIrski seter

Nastao je ukrštanjem spanijela, pointera i engleskog setera. Vrlo je temperamentan, aktivan i uporan pas. Ova rasa je jako živahna i vesela tako da zahteva dosta šetnje. Veoma su privrženi gazdi, obožavaju decu, tako da su idealni za kućnog ljubimca.

 

Madjarska vizlaMadjarska vizla

Misicavo telo, srednje velicine. Istovremeno lovacki i porodicni pas. Prilagodnljiva je, poslusna i ljubazna.

 

NjufaundlerNjufaundler

Pas koji je najsrećniji u blizini svog gospodara i jako teško podnosi odvajanje. Dobri su zaštitnici, svesni svoje veličine i jačine, a isto tako izuzetno blagi i poslušni. Potrebno im je puno prostora, vrlo su jaki tako da mala deca ne mogu sa njim u šetnju bez pratnje.

 

Škotski ovčar (Lesi)Škotski ovčar (Lesi)

Jedna od najpoznatijih rasa na svetu. Vrlo je odan vlasniku i ponaša se zastitnički. Sa decom je posebno pažljiv. Vrlo je inteligentan, druželjubiv i potrebno mu je puno ljubavi.

 

Bul terijerBul terijer

Ova rasa je nastala u Engleskoj ukrštanjem staroengleskog terijera i buldoga. Danas je on pravi kućni pas, obožavalac dece i član porodice. Pas koji mnogo daje a malo traži.

 

BiglBigl

Pas za ljude koji žele malog ali aktivnog ljubimca. On je veseo i simpatičan pas, a što je najvažnije, jako voli decu. Voli lajati pa je to karakteristika koju vlasnici moraju prihvatiti.

 

Engleski buldogEngleski buldog

Ovaj pas spada u deset najboljih rasa pasa za porodice sa decom. Rasa je nastala u Engleskoj gde je korišćena za borbu sa bikovima. On je hrabar, snažan i plemenit pas. Veran je gazdi i strpljiv u igri sa decom. Odličan kućni pas.

 

 • Ocenite ovaj članak
  (8 glasova)
 • Pročitano 3625 puta

nazad na vrh
 • Sve o psima - saveti
  Sve o psima - saveti Čovekov dugogodišnji verni prijatelj i pratilac. Za vlasnike pasa i sve one koji to žele da…
 • Boo – najslađi pas na svetu
  Boo – najslađi pas na svetu Nova internet i Facebook senzacija trenutno je – ni manje ni više – nego pas!…
 • Fotografije Labradora
  Fotografije Labradora Fotografije, slike Labradora.  Opšti izgled:Snažno građen, kratak u slabinskom delu, vrlo pokretan. Široka lobanja. Grudi…
 • Vaš voljeni ljubimac se linja
  Vaš voljeni ljubimac se linja Vaš voljeni ljubimac se linja? Znamo kako najlakše da očistite kuću! Čišćenje kuće od životinjskih dlaka…

Oglasi, kućni ljubimci

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova

Online magazin za one koji vole prirodu